Over ons

Wij zijn Piero Formento en Catharina Moors

     

en wonen in Vado Ligure, een plaatsje aan de Ligurische kust in de provincie Savona, grenzend aan de regio Piemonte in Italië.

Onze grote liefde voor het land waarin wij wonen, voor onze directe omgeving en haar overheerlijke producten – puur, eerlijk en eenvoudig – heeft ons ertoe gebracht zogeheten “Ontmoetingen met Italië” te organiseren als we in Nederland zijn, in onze woning in Posterholt.

Natuurlijk kunnen we niet zeggen dat “men” in Italië zus en zo leeft, doet, zegt, drinkt of eet, want “men” bestaat niet.

Wèl kunnen we vertellen wat wij zelf mooi en lekker vinden, wat de mensen – waarmee wij in Italië te maken hebben – zoal doen en natuurlijk vooral: wat zij (èn wij) doorgaans eten en drinken.

Ons er zéér wel van bewust zijnde dat we geluksvogels zijn, dat we in zo’n mooie streek mogen wonen en dat we zó veel lekkere dingen als “gewoon” mogen beschouwen, zijn we blij als we er anderen deelgenoot img_8143van kunnen maken.

Vanzelfsprekend gaat onze blijdschap niet zo ver dat we dit allemaal gratis doen, dus zijn er wel kosten aan verbonden en is zo’n ontmoeting beperkt tot een minimum en maximum aantal deelnemers.

img_9696
img_8094
img_2823
img_2823
img_0072
img_0060
img_0023

Gedurende ons verblijf in Nederland kunnen we behalve Ontmoetingen met Italië, waarbij wordt gegeten en gedronken, ook wijnproeverijen organiseren waar de nadruk op de diverse wijnen wordt gelegd die wij in ons assortiment hebben.

Wij halen zelf de wijnen en alle produkten die wij uit Italië mee naar Nederland nemen zoals olie, rijst, pasta, tapenades, kaas, honing, jam enz. bij kleine, zelfstandige bedrijven die op ambachtelijke wijze en met veel liefde en passie hun produkten maken.

Als wij de boodschappen doen voor ons zelf bij voornoemde bedrijven, kunnen we ook de boodschappen doen voor anderen, die dan in Posterholt kunnen worden afgehaald, dan wel worden bezorgd op het aangegeven adres.

Hetzelfde geldt voor de spullen die wij zelf thuis maken:

Verse pasta als tortellini, ravioli, tagliatelle, lasagne

Zoetwaren zoals hazelnoottaart, tiramisù, crostata, meringata, brutti e buoni

Ook is het mogelijk om bij ons thuis een Workshop bij te wonen om zèlf verse pasta en/of zoetwaren te leren maken, alsook kunnen jullie komen om conversatielessen Italiaans te volgen.
Graag verzorgen we ook jullie Kerstpakketten.

Gedurende ons verblijf in Italië houden we ons bezig met genieten van wat het land en de mensen ons bieden en het rondleiden van toeristen, waarmee we plaatsen, restaurants en personen bezoeken, waar de doorsnee toerist niet aan toe zal komen.

Waar we ook zijn, in Nederland of in Italië, de verkoop van de produkten gaat gewoon door. Laat ons weten wat en wanneer jullie iets nodig hebben en we zullen zorgen dat het er komt. Mochten we in Italië zijn, dan wordt hetgeen op voorraad is, meteen geleverd. Hebben we het gewenste niet in huis, dan komt dat bij de eerstvolgende levering.

Verder kunnen we behulpzaam zijn met het organiseren van bruiloften, feesten en vakanties in Italië, met name in Ligurië en Piemonte.

Interesse? Schrijf, bel of mail ons.

A presto! P&C.