Welkom

Op mijn site heb ik een plek te gecreëerd waarop veel technische info te vinden is, een soort van weetjes site dus.

Mijn laatste camper heb ik ongeveer  jaar geleden verkocht. Na een zomer met de auto, een tent en een b&b in zuid Spanje hebben we pas geleden toch besloten om voor een andere manier van kamperen te gaan.

We hebben een oldtimer caravan gekocht, een Lander Graziella uit 1974.

Informatie, tips of vragen zijn altijd welkom en kunnen aan mij toegezonden worden. Hiervoor kunt u het knopje “mail sturen” gebruiken.

37 gedachten over “Welkom

 1. Uw site gevonden, dus tevens een vraag.

  Ik ben in het bezit van een Knaus Traveller 570 camper op Fiat Ducato chassis bj 1991- 2,5 td met 8140.27 motor, ik zoek voor deze Ducato het instructie boekje evt ook voor de opbouw

  Bijvoorbaat dank

  Adriaan Dijkstra

 2. ik cor heb een Peugeot j5 van 1990 de zelfde opbouw als de fiat ikheb wel een boek van de opbouw en de technische gedeelte zoals de warmwater gedeelte schreef:

  Bel me maar als je er wat aan hebt gr cor 0645127673

  1. Zou dit dezelfde zijn als de Peugeot j5 opbouw fendt uit 1991 wand die zoek ik al een hele tijd, u kunt mij ook bellen groetjes john

 3. Goedendag,

  Ik ben opzoek naar een elektrisch schema voor een fiat ducato 280 1988

  Kunt u mij helpen?

  Groet,

  Jordi

 4. Ik ben op zoek naar werkplaatsboek fiat ducato 2.5 td uit 1998.
  Type 230 maxi.
  Leo

 5. Hallo,

  Zijn er onder de camperaars ook monteurs die de motor hebben vervangen ?
  Ik heb mij een Fiat Ducato 14 2.5 Diesel aangeschaft . van de 1e generatie – bouwjaar 1991.
  De motor is nu niet bepaald de snelste en sterkste, daarom wilde ik er een motor met een TURBO inbouwen.
  Heeft iemand van u hiermee ervaring of zelf een 2.5 Diesel 1e generatie met een TURBO diesel ingebouwd ?
  Graag verneem ik van iemand die mij hierover kan informeren .

  MVG C.Nijhof

  1. hallo
   wij hebben in een fendt bj 1993 een 2.8 turbo diesel ingebouwd 122pk inplaats van een 1900 td
   wij hebben een donor bus gekocht dan heb je alles compleet

 6. Ik heb zelf ook Zo een camper… Ik weet dat uit eerdere ervaring dat deze motoren standaard voor 92 werden geleverd zonder turbo … Dat zijn oersterke motoren die later met turbo werden geleverd en daar begonnen de problemen mee… Dit omdat de motoren niet waren gebouwd op turbo.. Dus ik zou het je niet aanraden

 7. Hallo Marius,

  Ik lees op camperforum dat je ooit een handleiding van de ducato 1992 2,5D op je site hebt geplaatst. Hier ben ik erg in geinteresseerd omdat ik sinds een week de trotse bezitter van een FFB classic 570 ben.

  Zou ik die kunnen downloaden of kun je mij die opsturen.

  Groet Joost van Kreij

 8. Marius ik heb een vraagje aan je
  Ik ben op zoek naar een hulpluchtvering voor een Burstner 660 van 2015
  Welke zou ik het beste kunnen kopen en evt waar en die ik er zelf onder kan bouwen
  een 2 weg systeem zonder compressor want ik heb nog 2 van die compressor’s die je in zo’n
  auto krijgt om de band op te pompen en die kan ik daar ook voor gebruiken
  zelf wonen wij ik de kop van limburg

 9. Dag Marius,

  Ook wij zijn bezitter van een FIAT Ducato 1992 2.5 diesel met Hymer opbouw.
  Ik heb niet een goede handleiding. Kun jij me daaraan helpen?
  Ik ben niet erg handig maar wil gelet op de kosten toch kleine dingen zelf doen.

  Hoor heel graag.
  Met vriendelijke groet,

  Ad

 10. Hallo,

  Wie zou mij aan de handleiding van de ducato 280 kunnen helpen?
  Alvast bedankt.

  Groet Guus

 11. Hallo Marius
  Ik heb deze week een Ford Transit Mk2 camper gekocht en ben op zoek naar info om een aantal klussen aan te pakken. Ik heb inmiddels het Haynes werkplaatshandboek gevonden op Amazon. Ga dat bestellen maar dat is pas over 2 weken leverbaar.
  Ik lees op Camperforum dat jij een (zelf samengesteld?) werkplaatshandboek voor de transit online zou hebben staan maar ik kan het niet vinden. Mogelijk gesneuveld bij de overgang naar de nieuwe website lay-out.
  Mocht je nog wat hebben liggen dan hou ik me warm aanbevolen.
  Alvast dank
  Ger

 12. Hallo iedereen die dit bericht leest,we zijn op zoek naar een technische schema van peugeot J5 autostar
  Traveller ,als U voor mij allerlij soorten van tech en electrische schema”s heeft dan zou ik graag een Email van U willen ontvangen,ook b,v . van de aansluiting van de kabel van het gas pendaal bij de motor.Bijvoorbaat mijn, Dank loek.

 13. Hallo,
  Ich habe ein Peugeot 290 G52/1 Dethleffs Kamperwagen und brauche
  dingens Fahrzeudaten, Elektro-Plan, Motor-Plan,
  ist es möglich das zu Bekommen,

 14. zoek instructieboekje van fiat rimor europeo 87 van 2012
  Ik heb het in 5 talen , behalve in het nederlands.

 15. Ik ben op zoek naar een clobetrotter stikker een wereld bol van 14 bij 14 cm wie kan mij daar bij helpen

 16. Hallo,
  op het camperforum staat een link naar een werkplaatshandleiding voor een transit
  kan je mij hiervan een downloadlinkje geven, moest je die nog ergens in je archief hebben zitten.

  Alvast bedankt
  en groetjes
  Stefaan

 17. Hallo Marius,
  Pas een Hobby 650 aangeschaft op Peugeot Boxer 230 2.5 TD 1996.
  Zoek daar een werkplaatshandboek voor. Kan je me daarmee verder op weg helpen?
  Grtzzz,
  Diederik

 18. Hallo, ik heb me een Hymermobil 1990 gekocht op basis van een fiat Ducato 2500 TD. Helaas ontbreekt het instructieboekje/ gebruikershandleiding of hoe je het ook noemt. Kan iemand me dit helpen vinden. Een garagewerkboek zou helemaal top zijn. Paul

 19. Beste John en forumbezoekers,

  wij hebben twee dagen geleden een Fiat 280 camper uit 1988 aangeschaft. Het is de eerste keer dat wij een camper hebben en we hebben wel wat boekjes in het Duits en de mondelinge uitleg van de verkoper maar zouden toch heel graag wat meer begeleid willen worden voordat we alles in gebruik nemen (en dan vooral wat betreft de gasflessen en het water).
  Is er op dit forum misschien iemand die een dagdeel zou willen langskomen om alles met ons te testen en uitleg te geven? Uiteraard tegen betaling. Het is in Utrecht. Dus woont u in de buurt en bent u een Fiat expert die het leuk vindt om uitleg te komen geven? Neem dan contact met ons op via onderstaand emailadres of vanaf vanavond 20:00 uur op telefoonnummer 06-28584044

  1. Goede avond
   Ook wij zijn sinds een aantal weken in het bezit van een 280 maar dan uit 1985.
   Vier jaar geleden een Peugeot J5 uit 1988 in z’n geheel onderhanden genomen m.a.w. dit type wagen
   kennen we onderhand redelijk goed. Maar bent u al weg wijs met de camper ?
   Heeft u nog vragen stuur een mailtje wellicht kunnen we u verder helpen.
   Ik heb ook een vraag: welke boekjes heeft u in uw bezit, misschien dat u een afbeelding van de voorkant(en) kunt maken.
   M.vr.gr. Opa & Oma

 20. Goedenavond.

  Vandaag en J5 2.5 TD Hobby 620AK gekocht.
  Deze motor heeft 95 pk
  Ik heb begrepen dat je deze motor kan en upgrade kan krijgen zodat hij naar 110 pk gaat.
  Heeft iemand ervaring hiermee.

 21. Hoi,

  Voor onze ‘nieuw’ aangeschafte camper met een Fiat Ducato 230 2.5 TD uit 1997 zijn we op zoek naar een manual en een werkplaatshandboek. Heeft u die toevallig?

  Alvast bedankt!

 22. Hallo Iedereen,
  Wij zijn al meer dan 30 jaar kampeerders. De ene keer eens 2 weken op 1 locatie de andere keer rondtrekkend met een vouwwagen. Deze keer willen we 4 weken Noorwegen Nordkapp met een camper. Een complete camper huren ben je zo 3000euro kwijt. Dus ik dacht voor rond de 10000euro camper kopen en dan desnoods weer verkopen.
  Iemand hier enige ervaring mee. Welke motoren zijn betrouwbaar of welke niet.

 23. Hallo, kan mij iemand helpen .
  Ik ben in bezit van een Peugeot 290L j5 Hymercar 1991.
  Ben opzoek naar de electra schema. (interieur).
  Ik heb problemen met mijn ijskast. (Electrolux).
  Op 220v en gas werk die maar niet op 12v.
  Wel de starter (12v) gas doet het wel.
  Kan mij iemand helpen.

  1. Zekering heel?
   Verwarmings element 12v defect
   Of thermostaat defect.
   12 en 220v thermostaat is gescheiden.

 24. Ik heb een probleem met de huishoudaccu. De hoifdschakelaar lijkt niet meer te werken. Probleem ontstaan bij het plaatsen van een nieuwe huishiudaccu. Is even verkeerd aangesloten geweest plus en min verwisseld.
  Dom natuurlijk!

  Wie kan mij helpen?

 25. Hoi Campervrienden. Ik heb een oude ffb 750 camper gebouwd op het chassis van een fiat ducato 14
  er zit een 2.5td motor in. Nu heb ik er geen boekje bij gekregen. Weet iemand waar zoiets nog te krijgen is?
  Vlgs mij is hij gebouwd door Tabbart. Alvast bedankt voor jullie meedenken
  Ake

 26. Hallo, ik heb een Hymer Camp op een Fiat Ducato uit 1993. Kan iemand mij helpen aan een elektrisch schema hiervan? Ik ben bezig met de watertank en de kranen weer goed te laten werken, maar ik zie niet goed welke kabels ik moet hebben.

  Groet, Erik Sijtsma

 27. Hallo, ook van mij de schaamteloze vraag of ik een kopie mag downloaden van het werkplaats handboek van de Citroën/Peugeot/Fiat Ducato 88 tot 93.
  Bij voorbaat dank.
  Rik uut Zwolle

 28. Hallo,
  mijn zoon heeft een Hymer Ducato 290 19D aangeschaft.
  Heeft u daar documentatie van.

  Volgens mij is er een aantal zaken uitgehaald welke hij wel nodig heeft.
  dank alvast
  G. Kramer

 29. Hallo,

  Is het mogelijk om de werkplaats handboek van de Citroën/Peugeot/Fiat Ducato 88 tot 93 van u te downloaden?
  Bij voorbaat dank.

  Mvg, Jacob

Reacties zijn gesloten.