Motorroutes

Routes in het buitenland:

Eindhoven Baton rouge (Vielsalm, BE) met een flinke omweg, startpunt: Eindhoven, lengte 408km. Stukje snelweg van Eindhoven naar Maastricht, de rest is enkel over b-wegen.

Baton rouge terug naar Eindhoven, startpunt Vielsalm (BE), lengte: 220km

Routes 2018:

In mei 2018 reed ik naar de Provence, klein stukje snelweg om in Frankrijk te komen, de rest compleet over N wegen. De route is gebaseerd op een reis/route verslag dat ik in de Motoplus zag staan.

Ik ben 7 dagen onderweg geweest, ivm het slechte weer op dag 4 reed ik de rondrit bij de Gorges du Verdon niet. Rijd je alle routes ben je 1 volle week onderweg.

Van deze trip schreef ik een reis verslag dat vind je hier: Naar de Provence en terug

Routes 2019:

In mei 2019 maakte ik een trip van 7 dagen naar het zuiden van Frankrijk.

Bij het maken noemde ik deze route Balcony roads, voor het samenstellen gebruikte ik de site van Dangerous roads en plakte een hoop van die stukjes aan elkaar vast tot 1 lange route. Ik deed er nog een stukje Italië bij in en klaar..

Met 1 grote fout. Ik had 8 dagen voor de rit uitgetrokken, dus met het maken van de route stak ik 8 dag routes in elkaar + één heenreis dag.. oh ja.. lekker slim. totaal dus 9 routes.

Dus wil je het in 8 dagen rijden, dan moet je ff aan de route klussen. als je in het vroege voorjaar gaat dan kun je het beste de doorsteek naar en weer terug uit Italië er uit halen. Kans is groot dat die passen nog gesloten zijn ivm sneeuw.

Van deze route maakte ik een verslag wat ook op deze site te lezen/zien is. Une route barée

Dag 1 blafte ik over de route du soleil naar Pont d’Ain (tussen Genève en Lyon). De rest van de route is binnendoor.

Routes 2020:

Voorjaars trip 2020 totaal, Startpunt Nuenen, lengte 3744km. ivm de Corona crisis nog niet kunnen rijden helaas.

Optie 2 voor een trip als de grenzen weer open gaan in de zomer of in het najaar. Corsica en Sardinië. Totaal 4500km maar dat is wel met de boot overtochten mee geteld.. Beetje vreemd van MRA.

Pagina's: 1 2