Une route Barée

Dag 2 avond rit

Na het opzetten van mijn tentje eet ik een zakje nootjes leeg en drink een klein koud biertje.

Ik trek mijn jas weer aan en klim op de motor.

Die paar kilometer een gravel pad omhoog moeten er wel bij kunnen.

Recht uit het dorp rijd je zo tussen een paar weilanden door het pad op, staat goed aangeven en is dus niet echt te missen.

Google maps kent het ook dus daar had ik gewoon op geklikt en op de navigeer naar pijl gedrukt.

De route is vrij makkelijk, 7 km grindpad slingerend de berg omhoog.

Eenmaal boven heb je het meest gave uitzicht op een dal met het dorp Die op de bodem van dat dal.

Je kunt hier echt gaaf rondkijken en de avond doorbrengen, volgens mij wel een toffe plek voor een bbq tijdens de zonsondergang.

Ik maak een selfie en stuur hem naar mijn vriendinnetje.

Kijk nog wat rond, maak wat meer foto’s en laat mij en motor weer van de berg afrollen, tijd voor een drankje en een hapje. Dat moet vast goed komen in het dorp hier.

Op het marktpleintje vind ik een gezellig terras en ik vraag de uitbater waar ik lekker een hapje kan eten vanavond. Niet van die Franse haute cuisine zeg ik er bij.

Hij wijst me naar een tentje op hetzelfde pleintje waar ze volgens hem erg goede hamburgers hebben.

Het hamburger tentje gaat pas om 7 uur open, maar hun terras staat gewoon buiten, de deur is open ze zijn aan het rommelen in de zaak.

Ik vraag of ik er gewoon alvast mag gaan zitten, dus als een echte hollander zit ik om kwart voor 7 al te popelen aan een tafeltje op hun terras.

Iets na 7en komt de eigenaresse mijn bestelling opemen, ik bestel die burger en vertel dat hun buurman heeft gezegd dat die heel goed is dus dat mijn verwachtingen hoog zijn. Ook vraag ik om een lekker biertje er bij.

Na een 10 minuten komt mijn bordje en kan ik eindelijk los

Ik eet lekker mijn hapje op, bestel nog een espresso en een ijsje als toetje reken af en ga terug naar de camping. Daar schrijf ik het verslag van dag 1 en 2 en upload die naar het forum.

Uiteindelijk is het een uurtje of 11 als ik ga slapen, lange vermoeiende dag.

En het in de tent schijven van een verslag op een (mini)laptop is gewoon weg ruk.

Ik kan niet echt anders dan op mijn bed zitten met het ding op schoot. Dat houd ik 5 minuten vol of mijn rug en nek gaan pijn doen door het voorover buigen/hangen.

Liggend op mijn rug kan ik niet typen op de laptop, op mijn zij ook niet.

Op mijn buik met een kussen onder mijn borst werkt nog het “beste” maar echt hele hoofdstukken ga ik zo echt niet meer schijven.

Door naar dag 3

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8