Project hefbed

Project hefbed

IMG_1618
Omdat het hefbed van onze huidige hymer wel erg door gezakt was ben ik eens begonnen met te kijken hoe ik dat kon oplossen.

Een fotootje van ons hefbed, er zullen er later meer volgen als ik hout heb gehaald om dit te gaan maken..
De eerste  indicatie van hoe ver het nou echt door gezakt is.
Ruim 4 centimeter op het diepste punt.
Trouwens ligt op deze foto de vocht regulerende mat nog op het bed.

 

 

Van de reparatie heb ik helaas geen foto’s gemaakt, het was een behoorlijke klus.IMG_1623
Ik heb het complete hefbed los geschroefd en de “plank” waar je op ligt ondersteboven terug gemonteerd.
In 1 zinnetje lijkt dat niet veel voor te stellen, maar het heeft me toch een flinke zaterdag gekost om het voor elkaar te krijgen.
Om te beginnen is het al een opgave om alle schroefjes gevonden te krijgen.
De verduisterings gordijntjes aan de zijkanten (hoofd en voeten einde van het bed) zitten van boven af vasat geschoeft. Let bij hun op met los schroeven want door de elastiek in het gordijntje springen de schroefjes je om je oren..:)
De kunstof kappen die onder het bed hangen (met de cabine lampjes er in) zitten van onder af vast geschroeft, let bij deze kappen op dat de leeftijd zijn rol gaat spelen, bij mij scheurde een kap behoorlijk.
Als uit eindelijk alle schroeven los zijn komt de plaat naar beneden zetten, let daarbij op de snoeren van de cabine verlichting, die lopen door een gootje wat op de bedbodem geschroeft zit (aan de kant waar je het bed in stapt)
De plaat is de camper ook in gekomen zou je denken, maar er uit wil die niet meer.
Althans niet in 1 stuk. Ik heb dus in de camper de bruine bekleding los moeten halen, en de opstaande kant van het bed moeten verwijderen. Als je trouwens beide grote klapramen in het camper gedeelte wagenwijd open zet heb je meer speel ruimte om die enorme plank te verplaatsen door de camper.

 

IMG_1625

Onmisbaar is een fatsoenlijke tacker, een accu boor machine, een sterke rug (zeker tijdens het terug monteren van het bed spelen de rug klachten weer op) en wat geduld.
Maar het resultaat mag er zijn, het bed is weer kaars recht, en ja inderdaad de originele plank stelt weinig voor, maar ik dacht maar zo, hij heeft er 15 jaar over gedaan om zo ver door te hangen, dus andersom mag hij er weer 15 jaar over doen toch..:)
De matras weer terug op zijn plekje en het ziet er uit om zo in te duiken..
Althans die gedachten krijg ik altijd als ik ons camper bedje zie..
Helaas heeft na een aantal weekendjes en weekjes slapen de plank toch weer de neiging om door te zakken..:(
Hoe goed op te lossen..?? Tja ik denk aan een stalen profiel (of meerdere) opnder het bed lang, in de breedte. Maarja dat zie je door de bruine bekleding heen helaas dus dat is niet echt mooi.
Wij hebben nu een oude slaapzak opgevouwen in het midden op de onderplaat liggen, die vult dus de kleine kuil enigsinds op.
Ook hebben we een nieuwe matras aangeschaft die weer een stuk harder is en dat helpt ook tegen het door hangen van de bed bodem.