Remmen


Remmen

Een rem systeem werkt met een vloeistof voor het doorgeven van de pedaal beweging naar de rem cilinders. Deze vloeistof heeft ook een levens duur, dit zowel in kilometers als in leeftijd. Rem vloeistof heeft net als olie de eigenschap om vocht op te nemen, en hiermee neemt de werking snel af. Hou dus deze termijn goed in de gaten en ververs de vloeistof als de termijn bereikt is. Het verversen van deze vloeistof is een tijdrovend en best wel specialistisch klusje en is dus ook eigenlijk iets wat een garage bedrijf uit dient te voeren. Bezuinig absoluut niet in de veiligheid van je kampeer auto, want de remvloeistof word nog al eens vergeten.
Het remvloeistof systeem is een gesloten systeem, waarbij toch wel eens wat extra vloeistof bij moet. Dit is omdat de remblokken slijten en de agipbrakevloeistof zich verplaatsen van uit het reservoir naar de remcilinders (die de remblokken tegen de schijven aandrukken), dus zakt het niveau in het reservoir.

Alle auto’s zijn uitgerust met een indicator op het dashboard voor het vloeistof niveau, en er zal dus een lampje gaan branden als het niveau te laag is. De werking van dit lampje kun je controleren door op het knopje boven op het dopje van het reservoir te drukken, dan moet op het dashboard een lampje gaan branden, vaak het zelfde lampje als dat van de handrem.

Remblokken en schijven:

Hier op zit geen vervanging termijn in kilometers of tijd, want dit is afhankelijk van je rijstijl en wat voor kilometers je maakt. Een auto die veel in de stad rijd zal eerder zijn remblokken verslijten dan een auto die veel snelweg kilometers maakt. Wel zit er vaak een interval op het schoon maken van de trommelremmen (die nog vaak op de achterwielen gebruikt worden) meestal is dit om de 2 jaar of 20.000 Km.

Remmen zijn een belangrijk onderdeel van je kampeer auto, en verdienen dus ook professionele aandacht.

Ik ga hier geen uitleg geven over de diverse werkzaamheden aan de remmen, omdat ik van mening ben dat je echt moet weten wat je doet als je aan je remmen werkt, en dit kun je dus beter overlaten aan de vak garage. Wil je toch iets weten over dit onderwerp stuur me dan een mailtje en ik kan kijken in hoeverre ik je kan helpen.