Toilet ontluchting

Toilet ontluchting
Omdat we vaak 1 nachtje weg gaan vind ik het eerlijk gezegd teveel werk om dan iedere keer die toilet tank leeg en schoon te maken, helaas stinkt het na één week als we weer weg willen gaan.

Omdat ik op het camperforum regelmatig iets las van iemand die het SOG systeem had geplaatst, en ik op de campersite ook een stukje zag staan van iemand die dit zelf had gemaakt, dacht ik dat kan ik ook.

Zo gezegd zo gedaan.

Met wat spulletjes die ik nog overhad, en een roostertje wat ik moest kopen, ben ik dus voor 1,40 Euro klaar..:) en een uurtje werk.

In de tank heb ik een gat geboord van rond 12, hier in heb ik een “Festo” snelkoppeling geplaatst, eentje normaal bedoelt voor perslucht, dus zeker lucht en waterdicht. Aan de binnen zijde heb ik hier een moer op geschroefd, dit kwam precies mooi uit, omdat het gat recht tegen over de “leeg loop” dop zit van de tank.

Hierin kan ik een stukje slang klikken wat ongeveer 30cm lang is, en met de andere kant zit verbonden met een klein doosje wat op het deurtje vast zit geschroefd. (een “las doosje”, normaal bedoelt voor kabel lassen in te maken)

Aan de buiten zijde van het deurtje heb ik een roostertje geplaatst, wat weleens waar wat groot is, maar ze hadden geen kleinere..:)

Ik heb er niet voor gekozen om er een ventilator bij te plaatsen, denk dat het zo al genoeg ontlucht, omdat de druk altijd weg kan. En het voordeel van de perslucht koppeling is dat hij afsluit als ik het stukje slang er uittrek, dus als ik de tank er uit moet halen om hem te legen, is hij nog steeds water/lucht dicht.

Wat fotootjes ter verduidelijking:

De koppeling op de tank:

photo-0127_small
Het las doosje op het deurtje

photo-0129_small
Totaal (overbelicht..:) )

photo-0128_small

Buitenkant met roostertje:

photo-0130_small